Hi Fashionlover

Femme Homme Enfants

Chaussures

Vêtements

Sacs

Accessoires

Collection de mariages

Looks

Marques

Chaussures

Vêtements

Sacs

Accessoires

Looks

Bébé

Chaussures fille

Vêtements pour filles

Chaussures pour garçons

Vêtements pour garçon

Op weg naar groen

Op weg naar groen
Hoe gaan wij op transportgebied om met onze ecologische voetafdruk?

Je hebt net jouw favoriete items besteld uit de handpicked Omoda-collectie  en je kan niet wachten tot dat het bij je thuis wordt bezorgd. Hoe komen die prachtige parels dan eigenlijk bij jou thuis? Dat gaat op verschillende manieren. Bij Omoda zijn we ons bewust van de impact die wij maken op mensen maar ook op de wereld. Daarom kiezen wij onze partners met zorg uit en weten wij zeker dat zij deze missie ook met ons delen. Jouw pakketje wordt dan ook zo groen en bewust mogelijk naar jou thuis gebracht. 

Efficiënt rijden 

We hebben een aantal eigen vrachtwagens waarmee we onze winkels bevoorraden. Deze vrachtwagens hebben een Euro 6-motor, wat betekent dat deze minder fijnstof en stikstofoxide uitstoot als oudere motoren, en dus schoner is. Daarnaast plannen we onze routes zo in zodat zo efficiënt mogelijk worden gereden en vrachtwagens bijna altijd vol zitten met vracht. Ook geven wij onze chauffeurs een cursus ‘het nieuwe rijden’ waarbij ze leren om slimmer en energie-efficiënter te rijden.  

DHL 

DHL is een van onze vervoerders en natuurlijk ook een waardige partner op de weg naar volledig duurzaam transport. DHL’s missie is om in 2050 uitsluitend groen te vervoeren, oftewel zonder uitstoot. Vóór 2025 zorgt DHL dat 70 procent van hun vervoer schoon is. Om die missie waar te maken is DHL druk bezig met innoveren. Je hebt ze vast wel een keer langs zien rijden, zo’n leuk elektrisch karretje waar dan jouw pakketje mee wordt bezorgd. Super handig, maar natuurlijk ook helemaal duurzaam. 

Dat is natuurlijk niet alles wat ze doen. DHL investeert veel in ophaalpunten, servicepoints en lockers; alles om ervoor te zorgen dat een vrachtwagen minder moeten stoppen en pakketjes maar één keer vervoerd worden om bij jou terecht te komen. De vele bezorgopties die DHL biedt dragen hier ook aan bij: als jij namelijk zelf een moment kan kiezen waarvan je zeker weet dat je thuis bent, is dat het meest efficiënt. 

PostNL

Naast DHL werken wij als Omoda ook met Post NL als vervoerder. Ook zij helpen ons om de wereld een stukje beter te maken. Post NL heeft sinds 1 januari 2022 de standaard norm om pakketjes en post op een duurzame manier te bezorgen, zonder dat er extra voor betaald moet worden. 
 
Wat houd deze duurzame manier dan in? Dat zullen wij even aan je uitleggen. De voertuigen die Post NL gebruikt zijn fietsen, elektrische auto’s, bussen op groene brandstoffen en natuurlijk de benenwagen. Zij zorgen dus voor minimale uitstoot. Post NL heeft als doel om vanaf 2030 helemaal geen CO2 uit te stoten. 

The last mile 

In Utrecht werken we samen met City Hub: een vervoerder die het laatste stukje van de weg van een pakketje groen uitvoert. Groen? Ja zeker, want zij brengen onze pakketjes veel efficiënter en duurzamer vanaf de snelweg verder de stad in. City Hub bundelt namelijk de pakketjes van verschillende partijen en vervoert die met elektrische auto’s of transportfietsen naar het centrum. Nul uitstoot dus, en minder drukte in de stad. 

Wij gaan bewust de weg op en daar willen wij alleen maar beter in worden. Wij hopen dat je met ons mee werkt aan een betere wereld voor iedereen. 

Bewust en duurzaam retourneren

Meer lezen over duurzaamheid bij Omoda

 

Oui, ça a marché !

L'article a été ajouté à votre panier. Visualiser le panier

Oui, ça a marché !

Accéder à mon compte