Hi Fashionlover

Dames Heren Kinderen
null

Damesschoenen

null

Dameskleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

null

Herenschoenen

null

Herenkleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

Gratis verzending* en retour
Meer dan 250 merken
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Meer dan 250 merken

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Hoe spreek je deze merken uit?

Hoe spreek je deze merken uit?
Voor eens en voor altijd opheldering over de juiste uitspraak van schoenenmerken.

het blijft een dingetje

Enorm veel schoenen van een hele hoop merken. Dat je dan ergens de kluts kwijtraakt, kunnen wij begrijpen. Een schoen mooi of niet mooi vinden, dat is niet moeilijk. Maar een merknaam goed uitspreken, dat blijkt soms nogal een dingetje. Kijk, Adidas en Puma zorgen niet voor heel veel uitspraakproblemen. Maar hebben we het over Nike, inderdaad, dan begint de ongein al.

hoe spreek je deze grote namen uit?

Niet alleen in de schoenenbranche leidt het goed uitspreken van merknamen tot onrust. Wat dacht je van de Lidl ([Lie-del] of [Li-ddel]), Levi’s ([Ley-vays] of [Lee-vies]) of Dokter Oetker ([Oet-ker] of [Ut-ker]). Dit zijn niet de kleinste bedrijven en toch weet het merendeel van hun geliefde klanten de naam niet juist uit te spreken. Komt het doordat hier geen vaste regels over zijn? Of omdat het bedrijf internationaal is en daarom hun merknaam in het Engels uitspreekt? Een duidelijk uitsluitsel is hier niet direct over te geven, maar de uitkomst van deze drie twijfelgevallen wel. Dus voor eens en voor altijd: het is Lie-del, Ley-vays en Dokter Utker.

[uitspraak Reebok] Is het Rey-bok of Ree-bok?

uitspraak schoenenmerken

Speciaal voor jou hebben we de meest voorkomende foute uitspraken mét de juiste uitspraak op een rij gezet. Zet je schrap, want daar gaan we:

  • O-mo-da, Omoda. Dus geen Omada, Vero Moda, Omado of iets in die trant, fijne creatievelingen. Nog één keer, zodat jullie het voor eens en voor altijd weten. Het is [Oo-moodaa].
  • [Naik] of [Nai-key]? Het is Nai-key.
  • Mjus, hét merk van de stoere en gedurfde materialen en designs. Je zou denken dat je het goed uitspreekt als je het zegt zoals het er staat, maar niks is minder waar. [Mjuus] is de juiste uitspraak.
  • Maripé, het streepje op de ‘e’, de accent aigu, verraadt het eigenlijk al. Het is [Ma-rie-pee] en niet [Ma-riep] of [Ma-riepuh].
  • Een foutje is snel gemaakt, zeker bij het merk Via Vai. Voor je het weet lees je het verkeerd en zeg je: Via Via. Maar dat wil je natuurlijk niet, dus zeggen we [Via Vaai], dames, met een i aan het eind.
  • [Rey-bok] op zijn Engels of [Ree-bok] op zijn Nederlands? Op zijn Engels, dus vanaf nu is het alleen nog maar [Rey-bok].
  • Steeds vaker horen we hoe het merk Shabbies uitgesproken wordt als [Shab-bies], zoals je het dus schrijft. Maar dames en heren opgelet, het is [Shè-bbies] zonder die a-klank.
  • Over de uitspraak van het populaire rugtassenmerk Fjällraven is er ook nog wat verwarring. De enige juiste uitspraak is: [Fljèl-ree-ven].
  • Ca’shott lijkt moeilijker dan dat het is. Dat apostrofteken daar hoog in de lucht samen met die extra t op het eind lijken het ingewikkeld te maken. Je spreekt het gewoon uit zoals het er staat, maar dan met de ‘c’ als een ‘k’ en de klemtoon op ‘shot’. [Ka-shot]

nog meer merken?

Dit zijn nog lang niet alle schoenmerken uit onze collectie. Ben je benieuwd hoe je jouw favoriete merk foutloos uitspreekt? Laat dat dan weten in een reactie hieronder. Dan zorgen wij zo snel mogelijk voor het verlossende woord.

bekijk alle merken van omoda hier:

DAMESSCHOENEN    HERENSCHOENEN

MEISJESSCHOENEN    JONGENSSCHOENEN

 

 

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je shoppingbag.

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account