Hi Fashionlover

Dames Heren Kinderen
null

Schoenen

null

Kleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

null

Schoenen

null

Kleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

Voor 22:00 besteld, morgen in huis*
Meer dan 250 merken
Gratis verzending* en retour
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Voor 22:00 besteld, morgen in huis*

Morgen een nieuwe outfit of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we leveren de volgende dag al.

Meer dan 250 merken

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Hoe krijg je grasvlekken uit de schoenen?

Hoe krijg je grasvlekken uit de schoenen?
3 huis-tuin-en-keukentips voor het verwijderen van dat gekke groen.

Buitenspeel-weer! Of grasmaai-weer, picknick-weer, in-het-park-liggen-weer en barbecue-weer. Wat je ook gaat ondernemen met deze zonnestralen, je geniet to the max. En dan let je uiteraard niet op het wel of niet maken van vlekken. Daarom tackelen we voor jou een van de beruchtste vlekken out there: grasvlekken. De vraag is niet hoe je eraan komt (onvermijdelijk in de zomer), maar hoe je er vanaf komt. Want, het gras is altijd groener op je schoenen. Met deze drie tips zijn jouw schoenen of die van je mini me hopelijk binnen no-time geen kleine Hulkjes meer.

Maar eerst één algemene opsteker wanneer het op grasvlekken aankomt: hoe langer je wacht, hoe meer de vlek indroogt op je schoenen. Zodra je een grasvlek ontdekt is het dus raadzaam om gelijk de strijd aan te gaan, of alleszins zodra je thuiskomt. You got this.

Daarnaast zijn dit huis-tuin-en-keukentips die door vele mama’s, oma's en andere slimme mensen zijn uitgeprobeerd en gedeeld. Omoda zet ze voor je op een rij, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de uitwerking van deze kuismethodes op je schoenen. Je kan de DIY-tips uiteraard ook overslaan en een onderhoudsproduct voor het specifieke materiaal van jouw schoen kopen.

Zo, dat hebben we gehad. Hier zijn de tips!

TIP 1.  GA AFWASSEN

Is het een redelijk bescheiden of lichte grasvlek? Dan is afwasmiddel je beste vriend. Maak de vlek nat door koud water erop te deppen met een sponsje of doekje. Breng vervolgens een royale druppel afwasmiddel op de grasvlek aan en smeer deze met een draaiende beweging uit over de vlek. Weetje wel, wax on, wax off. Laat het afwasmiddel een minuut of vijftien intrekken. Vervolgens was je het van je schoen met koud water en een doekje. Laat je schoen op het gemakje aan de lucht drogen.

Wanneer je van het zonnetje zit te genieten op het gras, maak je je uiteraard niet druk om vlekken.

TIP 2. DEPPEN, DEPPEN, DEPPEN

Denk je dat je grover geschut nodig hebt? Tover dan uit je badkamerkastje je flesje medische alcohol tevoorschijn. Naast een uitstekend ontsmettingsmiddel is dit namelijk ook een troef in het spel met de grasvlek. Drenk een droge doek of watje in de alcohol en dep de grasvlek hiermee uitvoerig. Vervolgens besmeer je de vlek met wat vlekverwijderaar die je toch in huis hebt voor je was, zoals Biotex, Shout of Vanish. Laat dit even goed intrekken en reinig vervolgens royaal met water. Een kind kan de was doen.

Grasvlekken zijn verleden tijd met onze tips. We got your back.

TIP 3. GROEN MET GROEN BESTRIJDEN

Das pech, vlek nog niet weg? Dan heb je met een hardnekkige te maken. In dat geval is het tijd voor de hulk-achtige oplossing: groene zeep. Dit heb je misschien niet standaard in huis, maar je koopt het bij de meeste supermarkten en drogisterijen. Groene zeep is een veelzijdig goedje en kan aardig wat kuis issues voor je opknappen. Altijd handig dus om in je gootsteenkastje te hebben staan.
Maak de vlek vochtig met water en schrob vervolgens een dot groene zeep grondig op de vlek. Het liefst gebruik je hier een borsteltje voor. Laat de groene zeep na het schrobben minimaal een kwartier intrekken. Maak je schoen vervolgens proper met lauwwarm water. Hopelijk zie je na het opdrogen geen groen meer.

SIDE NOTE

Deze drie tips zijn met name geschikt voor schoenen van textiel. Heb je grasvlekken op je suède schoenen? Dan kom je een eind door de vlek droog te bewerken met een suèdeborstel.

Heb jij nog een gouden huis-tuin-en-keukentip wat betreft het succesvol verwijderen van grasvlekken uit je schoenen? Daar zijn wij razend benieuwd naar! Tell us all about it: mail je tip naar marketing@omoda.be.  

Zo, en nu onbezorgd de bloemetjes buiten zetten. Mocht je die grasvlekken er echt niet uitkrijgen, heb je een perfect excuus om nieuwe schoenen te kopen.

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je shoppingbag.

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account