Voor 22:00 besteld, morgen in huis*
Meer dan 250 merken
Gratis verzending* en retour
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Voor 22:00 besteld, morgen in huis*

Morgen een nieuwe outfit of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we leveren de volgende dag al.

Meer dan 250 merken

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Voorjaarsschoenmaak in 5 stappen

Voorjaarsschoenmaak in 5 stappen
Met deze aanpak ben je klaar voor de zomer.

Stofwolken in the picture

Ze schijnt! De zon! Normaal gesproken hanteren we een uitroeptekenverbod, maar hier móet het gewoon achter. Het is zelfs zo erg dat we onszelf moeten bedwingen om niet in Caps Lock te typen. Enfin, ze schijnt dus en ondanks dat we echt niets verkeerds over deze gele rakker (nee, niet een biertje, maar de zon) willen zeggen, heeft zij toch echt een nadeel: ze schijnt, volledig, zonder pardon, recht je huis in. Met als resultaat: stofwolken in the picture waar je het bestaan niet vanaf wist.


Tijd voor de voorjaarsschoenmaak

Het jaarlijkse moment van de lenteschoonmaak is aangebroken. Dat betekent een hele dag in de weer met je stofvod, een warm zeepsopje en de niet te missen stofzuiger. De muziek op stand zaterdagavond en zalig aan de slag. Voorjaarsschoonmaak volbracht? Dan wordt het tijd voor de voorjaarsschoenmaak. En laten wij nou net voor jou het ultieme stappenplan hiervoor hebben samengesteld. Ready? Steady? GO (zonder uitroepteken).

Stap 1: Maak plaats, maak plaats

Voordat je een frisse nieuwe start kunt maken, moet er eerst afscheid genomen worden van de winter. Bye bye vachtkussentjes, wollen truien en overknee boots. Berg alles decadent op in plastic opbergboxen met deksel. Zo voorkom je dat onplezierige motjes aan je spulletjes gaan knabbelen en kan er geen stof of water bij. Belangrijk voor je schoenen: geef ze nog een laatste beetje liefde mee voor de komende tijd en verzorg ze nog één keer goed.

Stap 2: Inpakken en wegwezen

Schoonmaken, verzorgen en beschermen. Hoe? Bewaar je winter shoes het liefst in afgesloten schoenendozen, schoenzakken of opbergboxen. Om geen deuken of groeven in je lovely shoes te krijgen, is het verstandig om er proppen papier of schoenspanners in te stoppen. Dit onttrekt al het vocht en zorgt ervoor dat het materiaal schoon strak blijft. Extra tip: was je winterkleding nog snel even voordat je ze opbergt. Een beter begin van de winter dan opgepoetste schoenen en naar wasverzachter ruikende kleding kun je je straks niet wensen. Maar nu eerst: zomer.

Stap 3: Schoner dan schoon

Benodigheden: een emmer zeep, schoonmaakdoeken, een zeem, een plumeau en je stofzuiger. Klaar om je hele huis aan te pakken. (Laten we de tuin maar even buiten beschouwing laten, want we all know dat dit nog een flinke klus is die op je wacht. First things first.) Next: je kledingkast. Als je dan toch gaat switchen van winter- naar zomergarderobe kun je maar beter meteen een doekje over alle planken halen en je schoenengedeelte uit stofzuigen. Een schoon begin is het halve werk.

Stap 4: Terug naar de basis

Als je stap 1 vorig jaar al toegepast hebt, begin je deze zomer, wat betreft je garderobe, fris en fruitig. Een geur van wasmiddel en rijk gevoed leder komt uit je opbergboxen, zalig. Zo niet? No worries, bekijk je verzameling van vorig jaar en maak twee stapels: ‘definitely stay’ en ‘needs a new owner’. Alle ‘stays’ gaan lekker een rondje draaien in de wasmachine en krijgen een opfrisbeurt, en met alle ‘needs a new owner’ stuff kun je terecht bij kledingcontainers of tweedehands kledingzaken. Zo maak je binnen no time ruimte voor nieuwe zomeraanwinsten. 

Stap 5: Van voor naar achter

Nu je jouw huidige zomercollectie hebt geïnventariseerd, zie je wat je al hebt en wat er mist. Zo kun je in stapjes je hele garderobe compleet maken. Nog geen idee wat de essentials voor deze zomer zijn? Dit zijn ze op het gebied van schoenen:

Richt je kleerkast zo in, dat je favorieten vooraan liggen. Alle lente items voorin en al het hoogzomerse nog op de tweederang. Dit voorkomt een hoop graaien en grabbelen. Zodra de 25 graden of hoger wordt aangetikt, switch je van stapels en heb je jouw shorts en sandalen binnen handbereik.

Alle stappen doorlopen? Dan ben je nu helemaal klaar voor de nieuwe collectie.

New arrivals

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je shoppingbag.

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account