Hi Fashionlover

Dames Heren Kinderen
null

Dameskleding

null

Damesschoenen

null

Tassen

null

Accessoires

null

Looks

null

Merken

null

Inspiratie

null

Herenkleding

null

Herenschoenen

null

Tassen

null

Accessoires

null

Looks

null

Inspiratie

null

Baby

null

Meisjeskleding

null

Meisjes schoenen

null

Jongenskleding

null

Jongens schoenen

null

Merken

Voor 22:00 besteld, morgen in huis*
Meer dan 250 merken
Gratis verzending* en retour
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Voor 22:00 besteld, morgen in huis*

Morgen een nieuwe outfit of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we leveren de volgende dag al.

Meer dan 250 merken

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Schoenen inlopen: De tips en tricks

Schoenen inlopen: De tips en tricks
Heb je net een nieuw paar schoenen gekocht, maar zitten ze nog niet helemaal goed? In deze blog lees je de zes beste tips om schoenen in te lopen.

Wanneer je net een spiksplinternieuw paar schoenen aangeschaft, dan wil je ze ook het liefst meteen aantrekken en er uren op kunnen lopen. Sommige schoenen lopen meteen supercomfy en kan je uren op blijven wandelen. Helaas komt het in sommige gevallen voor dat je na een tijdje pijn in je hielen, wreef of tenen gaat voelen en als je door blijft lopen kunnen er zelfs blaren ontstaan. Zover wil je het natuurlijk niet laten komen. Ik neem je mee in een aantal handige en do-it-yourself tips en tricks om jouw pareltjes op een goede manier in te lopen. Zodat zowel jij als je voeten blij zijn.

Safety first: behandel je schoenen voor dat je ze in gaat lopen

Dit is misschien voor de hand liggend, maar wanneer je je schoenen in gaat lopen is stap één hierin het behandelen van de schoenen. Hierdoor is jouw paar helemaal gereed om te beginnen aan het inloopproces. 

De inlooptips

Tip 1: Wees geduldig

Mijn eerste gouden tip: Heb geduld! Het inlopen van schoenen is namelijk niet binnen een kwartiertje gedaan. Bouw het inlopen ook langzaam op en wil niet gelijk te lang op te schoenen lopen. Het duurt wat langer, maar je hebt er uiteindelijk meer plezier van.

Tip 2: Pak de fiets

De fiets? Ja! Fietsen is een prima manier om je schoenen 'in te fietsen'. Om schoenen soepeler te maken kun je ze eerst eens alleen dragen tijdens een rondje fietsen. Door dat je fietst gaan je schoenen automatisch mee in de beweging die je maakt tijdens het trappen, en drie keer raden wat dat doet met de schoen... juist het maakt het materiaal soepeler. Hierdoor wennen jouw voeten aan de schoen en wordt het materiaal van de schoen rekbaarder. Extra pluspuntje: door het 'infietsen' van schoenen wordt de schacht ook wat soepeler van leren of suède schoenen. En dit allemaal zonder zere voeten.

Tip 3: Loop ze thuis in

Dit lijkt een voor de hand liggende tip, maar toch nog een keer goed om hier te benoemen. Thuis loop je ze net zo goed in, maar kun je ze ook nog eens omruilen voor een ander paar als ze toch na een tijd niet meer zo gemakkelijk zitten. Zeker als je nu meer thuiswerkt, kun je ervoor kiezen om die nieuwe schoenen eerst thuis een aantal dagdelen te dragen, voordat je er buitenshuis op gaat flaneren.

Tip 4: Haal een goed paar sokken uit de kast

Pak die dikke sokken uit de kast en trek je nieuwe paar schoenen aan. Door de dikte van de sokken zal het leer iets soepeler worden en de schoenen iets wijder. Nu zijn dikke sokken met een pump of nette schoenen niet altijd even charmant, maar je kunt het dragen van sokken uiteraard beperken tot in de uurtjes die je thuis bent. Sommige sokken zijn echter wel geschikt om te showen aan de buitenwereld. Want laten kleurrijke en printjes sokken nu helemaal in zijn! Zo loop je én je schoenen in én loop je er fashionable bij.

 

Tip 5: Föhnen maar

De föhn komt niet alleen van pas wanneer je je haar in model wilt krijgen, maar ook voor het inloopproces is 'ie superhandig. Pak de sokken er weer bij, trek ze aan en doe je nieuwe schoenen aan. Zet de föhn aan en laat 'm warme lucht blazen. Door de pijnlijke plek(ken) van de schoen te verwarmen zorg je ervoor dat het materiaal rekbaarder wordt. Let op dat je de föhn niet te dichtbij houdt bij de schoen, sommige zolen kunnen de hitte niet aan. Houd daarom altijd zo'n 15 centimeter afstand. Als je klaar bent met föhn houd je de schoenen nog zo'n 10 minuten aan, zodat het materiaal naar je voeten gaat staan. En voila, jouw schoenen zitten meteen een stuk beter. Side note: Dit werkt alleen voor zowel leren en synthetische schoenen.

Tip 6: schoenen oprekken

Heb je alles al geprobeerd en zitten je schoenen nog steeds niet helemaal comfy? Dan wordt het tijd voor het grove geschut: de schoenmaker. De lokale schoenmaker helpt jou graag om de schoenen op te rekken waardoor ze meteen al wat soepeler rond je voet zitten. Voordelen van de schoenmaker: Ze weten precies hoe ze jouw schoen moeten oprekken én je hoeft ze nu niet zelf de schoenen op te rekken met sokken en/of een föhn, want dat wordt voor je gedaan.

Wanneer je geen tijd hebt om je nieuwe schoenen in te lopen

Soms heb je nou eenmaal geen tijd om schoenen in te lopen, maar wil je je nieuwe schoenen wel graag dragen. Ook daarvoor zijn er een aantal tips om je toch de dag door te helpen.

Tip 1: oprekken

Wat ik hierboven al beschreef is het op laten rekken van schoenen bij de schoenmaker. Hierdoor zijn jouw schoenen (meestal) binnen een dag opgerekt en klaar voor jouw voeten. Door ze bij de schoenmaker langs te brengen heb je dus snel het resultaat waar normaal wat langer over zou doen.

Tip 2: Blarenpleisters zijn onmisbaar

Wanneer je je nieuwe schoenen voor het eerst gaat dragen zijn blarenpleisters en onmisbaar item in jouw tas. Neem deze dus altijd mee als je lang op je nieuwe pareltjes gaat lopen. Mocht je in de loop van de dag toch last krijgen van blaren, kun je de pijn gelijk verlichten door de pleister erop te plakken. Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren de pleister op te plakken om de kansen op blaren te verkleinen.

Tip 3: Een extra paar schoenen

Mocht je echt op alles voorbereid willen zijn is het verstandig om een paar back-up schoenen mee te nemen die je aankunt trekken als de schoenen echt niet meer goed zitten. Leg ze bijvoorbeeld in de auto zodat je ze tussendoor snel kunt omwisselen. Zo heb je altijd nog een plan B.

Hopelijk help ik je met deze tips een stukje verder geholpen met het inlopen van jouw nieuwe schoenen. Helaas geven deze tips niet de garantie dat ze ook echt zullen helpen, maar het kan zomaar zijn dat je je schoenen hierdoor net wat soepeler maakt waardoor ze gemakkelijker zitten. Veel plezier met jouw nieuwe aanwinsten!

Lees meer blogs

 

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je shoppingbag.

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account