Hi Fashionlover

Dames Heren Kinderen
null

Schoenen

null

Kleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

null

Schoenen

null

Kleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

Voor 22:00 besteld, morgen in huis*
Meer dan 250 merken
Gratis verzending* en retour
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Voor 22:00 besteld, morgen in huis*

Morgen een nieuwe outfit of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we leveren de volgende dag al.

Meer dan 250 merken

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Op bezoek bij Greve

Op bezoek bij Greve
Bij dit familiebedrijf wordt nog iedere dag maatwerk afgeleverd door meester schoenmakers.

JONG EN HIP 

De bakermat van de Nederlandse schoenenambacht ligt in Waalwijk. In het dorpje staat sinds 1898 het atelier van hofleverancier Greve. Binnen het bedrijf is Jos Jan de vierde generatie van de Greve-familie. Hij maakt deel uit van het designteam en focust zich op de productie in het buitenland. De klassieke lijn wordt met de hand gemaakt in de Greve-fabriek in Roemenië en de trendcollectie komt uit Italië. Jos Jan: “Dé trends in schoenen komen uit Italië, dus daar spring je er ook makkelijker en sneller op in. Je moet in de buurt zijn van waar de soep gebrouwen wordt.”

Raymond Moekotte ontfermt zich sinds vier jaar over de sales en marketing van Greve. Samen met Jos Jan stippelde hij tegelijkertijd de vertaalslag en inhaalslag uit naar een jonger en hipper Greve. “Er is geen groei meer in klassiek, dat signaal was duidelijk vanuit de winkels. Je ziet en voelt de stagnatie en daar springt Greve nu op in”, vertelt Raymond. 

KLEINE JONGEN 

Het was niet eens de vraag of Jos Jan deel van het familiebedrijf werd, dat ging vanzelf.  “Mijn overgrootvader startte met het snijden van leder, dat werd toen nog bij een schoenmaker in elkaar gezet. Leder was in de regio Waalwijk een afvalproduct van de boeren en daarom leende het zich perfect voor huisnijverheid. Veel mannen waren boer én schoenmaker. Eind achttiende eeuw begon mijn overgrootvader een fabriekje in schoenen aan de Langstraat. Jaren later stapte mijn vader in de productie en mijn oom nam de verkoop voor zijn rekening. Als kleine jongen wilde ik natuurlijk graag bij pa op het werk rondhangen en op die manier leerde ik veel mensen uit het vak kennen. Ik was eerst jobstudent en daarna werkte ik een jaar in een schoenenwinkel bij ons in de buurt. Kwam er een man schoenen passen? Dan zette ik heel subtiel de oranje schoenendoos in het zicht. Uiteindelijk vroegen ze allemaal wat er in die doos zat. En dan zei ik: dat is echt het aller, allerbeste.”

OP MAAT

Het DNA van Greve is van oorsprong klassiek, maar nu is er dus ook een frivole en vlotte lijn met als boegbeeld Ruud van Nistelrooij. De voetballer past perfect bij deze stoerdere kant van Greve. Daarnaast onderscheidt het merk zich door het sublieme maatwerk. Het op maat maken van schoenen wordt exclusief in het atelier in Waalwijk gedaan. Daar bewaart de Meester Schoenmaker elke unieke leest van iedere Greve-klant.  

Een paar Greve komt uit één stuk luxe kalfsleer. In dit geval leer van het kalf van de weidekoe. De gezondheid van deze dieren is bijzonder goed en daardoor is de huid beter. Het leder blijft ook gaver, omdat de weidekoe bijna niet in aanraking komt met prikkeldraad. “Je ziet vaak bij schoenen dat de neus van Klara is, de hiel van Bertha en het midden van de schoen van Bertha twee. Dat is bij ons niet zo. Ieder stukje leer absorbeert verf namelijk anders en met verschillende stukken leer krijg je kleurverschil in je schoen”, legt Jos Jan uit. 

DUURZAAM

Raymond: “Het verschil dat Greve maakt zit in het karakter van de schoen. Optisch zie je het misschien niet, maar als je het draagt voel je het meteen. Ook jongeren gaan voor ambacht en duurzaamheid. Je ziet steeds vaker mannen van een jaar of 25 met een paar van Greve, vooral bij onze events door het land. Collega Davied laat daar zien hoe je leren schoenen inkleurt, dat kan op verzoek. Eigenlijk een beetje in de stijl van How it’s made, zodat je precies weet waar jouw product vandaan komt.”

VINTAGE MET STEEN

Jos Jan: “Vintage is de trend. Een uitdaging, want hoe krijg je een schoen van uitstekende kwaliteit die er gedragen uitziet? Met een wasmachine en stenen net zo lang testen, totdat ze eruit zien alsof ze jarenlang nieuw op zolder stonden. Geen wash look, maar vintage van de beste kwaliteit.”

IN CIJFERS

De fabriek in Roemenië is een kopie van het atelier in Waalwijk. In de fabriek werken 50 vakmensen. Een werknemer maakt 1 paar schoenen in 4 uur, dat komt neer op 2 paar schoenen per dag per persoon en 100 paar Greves in totaal per dag. Dat lijkt misschien veel, maar in de meeste schoenenfabrieken ligt dit aantal op 500 of 600 paar. De extra aandacht voor ieder paar bij Greve zorgt voor het exclusieve eindproduct. 

ontdek de collectie van greve:

GREVE

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je shoppingbag.

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account