Hi Fashionlover

Dames Heren Kinderen
null

Damesschoenen

null

Dameskleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

null

Herenschoenen

null

Herenkleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

Gratis verzending* en retour
Meer dan 250 merken
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Meer dan 250 merken

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Hoe maak je de perfecte Omoda-Instagramfoto?

Hoe maak je de perfecte Omoda-Instagramfoto?
We geven je de 7 hands-on tips en tricks.

We scrollen, klikken en kijken ons suf, social media is hotter dan hot. Instagram is op dit moment het populairst. Dat blijkt uit de snelle groei van het gebruikersaantal. Al meer dan 3 miljoen mensen zijn actief Instagram-user, niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven dus. Met zoveel gebruikers en foto's die dagelijks gepost worden, hoe spring jij er dan nog tussenuit? Kan jouw feed ook wel een opfrisbeurtje gebruiken? Doorloop dan de volgende 7 stappen naar de perfecte foto.

1. Begin bij het begin

Stap één richting een toffe Instagramfoto begint bij de basis, namelijk alle benodigdheden verzamelen. In dit geval gaat het om een telefoon met een goede camera en iemand die van jou een foto kan maken. Dus sleur je bestie, zus, broertje of boyfriend mee en ga samen opzoek naar de tofste Insta-waardige plekken in jouw omgeving.  

2. Een instagrammable locatie 

Reis je altijd een stuk naar je werk, school of partner, leg je telefoon dan eens weg tijdens deze trip en kijk voor de verandering eens om je heen. Misschien bevindt jouw fotohotspot zich namelijk wel gewoon op je dagelijkse route. Dat ene schattige straatje of een toffe graffitimuur is misschien wel het perfecte decor voor jouw foto. The city is your playground.

Let op dat er niet te veel rommel op de achtergrond te zien is. Zeker straatafval doet afbreuk aan jouw mooie schoenen die je op de foto wilt zetten. Ook als je binnen fotografeert, zorg er dan voor dat de omgeving niet te druk is. Dit leidt af van hetgeen wat je de aandacht wilt geven.

Instagram: @byquint en @marlouisee 

3. Flatteus licht

De basis van een goede foto is flatteus licht, oftewel - het liefst - natuurlijk licht. Probeer te voorkomen dat je de flitser moet gebruiken, jij shinet namelijk al genoeg van jezelf. Te fel zonlicht werkt ook niet altijd even goed. Het zorgt voor harde schaduwranden en dichtgeknepen ogen en dat wil je natuurlijk niet. Kies daarom het liefst om te shooten voor een tijdstip wat vroeger op de dag of aan het eind van de middag. Dan staat de zon nog niet heel hoog. 

Binnen een foto schieten is - zeker met het onvoorspelbare Vlaamse weer - een heel goed alternatief. Maar zorg dan wel dat je in een ruimte bent met (veel) ramen of dat er een andere lichtbron is die je een natural glow geeft.  

Instagram: @laurenvansam en @gabrieladegraaf

4. Compositie

Tip van de professional, onze fotografe Mirella: je kunt rasters instellen bij de camerafunctie op je smartphone om je foto’s op de juiste manier uit te lijnen. Zo weet je altijd zeker dat het onderwerp wat jij wilt uitlichten op de foto – in dit geval je nieuw geshopte paartje bij Omoda – goed in beeld komt.  

Maak ook foto’s van verschillende afstanden. Het is namelijk altijd beter om achteraf de foto bij te snijden dan wanneer je er later achterkomt dat je net iets te veel hebt ingezoomt en die ene graffitimuur of dat schattige straatje bijna niet op de foto te zien is.  

Je fotograaf is misschien geneigd om de foto op ooghoogte te nemen, maar door verschillende perspectieven te proberen kom je tot verassende inzichten en uiteindelijk tot een originele en toffe foto. Je hoeft niet je leven te wagen voor de perfecte hoek, maar door jezelf uit te dagen creëer je net die ene verassende foto. 

IInstagram: @madelonbruinss en @amber.bom 

5. Een goede dosis creativiteit

Sommige foto’s en poses die je op Instagram voorbij ziet komen zijn zo populair dat ze eigenlijk een beetje cliché worden. Aan jou de taak om deze trend te doorbreken en op te vallen met je creativiteit. 

Onthoud dat Instragram een platform is waar het gaat om het creëren van mooie content, maar dat een humoristische knipoog ook goed werkt. Ondanks dat je waarschijnlijk lang hebt nagedacht en hebt geprobeerd de beste foto te maken, neem het niet té serieus. Dit zullen je volgers alleen maar waarderen.

Instagram: @dewivivian en @nien62 

6. Oog voor details 

Een scherpe focus op een interessant detail zorgt ervoor dat je de aandacht van de kijker grijpt. Je kunt dit effect nog meer benadrukken door bewerkingstools zoals vignette in te zetten, waardoor je de omgeving waziger kunt maken en alle ogen zijn gericht op de details van je schoenen. 

Instagram: @mariekesindelka en @daniqueweldam

7. Bewerken 

Met al deze bovenstaande tips heb je als het goed is een knaller van een foto gemaakt, maar soms is het licht of contrast toch niet helemaal wat je ervan had verwacht. Je kunt je foto’s bewerken met de tools in Instagram, maar je hebt nog veel meer andere apps en opties om je foto zo mooi mogelijk te maken. Mijn persoonlijke favoriet is VSCO, waar je ook een persoonlijk filter kunt instellen. Zo kun je ervoor zorgen dat al je foto’s op je Instagram hetzelfde effect hebben en het één geheel wordt. Hoe handig is dat? Zorg alleen wel dat je foto niet té bewerkt wordt, dat geeft een onrealistisch beeld en daar knappen de meeste volgers op af. 

Dit waren mijn tips om de mooiste foto’s te creëren. Heb jij nog een ultieme tip voor de perfecte foto? Laat het mij dan zeker weten via Instagram, Facebook of door te mailen naar marketing@omoda.be. Ben je klaar om de bovenstaande informatie in de praktijk te brengen? Neem dan een kijkje bij de nieuwe collectie en maak de perfecte Instagramfoto van je nieuwste aanwinsten. We zien hem graag terug met #omoda op Instagram of Facebook en wie weet word je gefeatured op onze tijdlijn of in onze stories. Heel veel succes, Instagrammers.

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je shoppingbag.

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account