Gratis verzending* en retour
Meer dan 8000 schoenen
100 dagen bedenktijd
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf EUR 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Meer dan 8000 schoenen

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

100 dagen bedenktijd

Wat langer nodig om te beslissen? Je bestelling mag tot 100 dagen ongedragen retour – kosteloos natuurlijk.

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 21 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Duurzame schoenen: ontdek de merken in onze collectie

Duurzame schoenen: ontdek de merken in onze collectie
Draag (letterlijk) bij aan een betere wereld met duurzame of vegan schoenen.

Duurzaamheid is een begrip wat vandaag de dag niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Allemaal worden we bewuster. Zo ook de mode-industrie en dus de schoenenbranche. Bestaande bedrijven gaan kritischer kijken naar hun footprint en er ontstaan nieuwe merken met als doel volledig duurzame of zelfs vegan producten te produceren. Ook wij proberen dagelijks bewustere keuzes te maken en hebben afgelopen jaar een aantal mooie nieuwe duurzame/vegan merken aan onze collectie toegevoegd. Speelt duurzaamheid ook bij jou al een rol?

Het verschil tussen duurzaam en vegan

Wat zijn vegan schoenen?

Laten we bij het begin beginnen: een vegan schoen is niet per definitie duurzaam. Net zoals een duurzaam geproduceerde schoen niet standaard vegan is. Daar zit een groot verschil tussen. Een vegan schoen is een schoen die uitsluitend gemaakt is van niet-dierlijke materialen. Oftewel er is geen enkel dierlijk materiaal, zoals bijvoorbeeld leer, gebruikt voor het maakproces van vegan schoenen. Het wordt vervangen door (natuurlijke) materialen als rubber, appelschillen en karton. Ook de lijm die gebruikt wordt is volledig vegan en bevat geen dierlijke ingredienten.

Wat maakt duurzame schoenen duurzaam?

Duurzame schoenmerken passen duurzaamheid toe op alle mogelijke manieren in het productieproces van een schoen. Het begint al bij de goede arbeidsomstandigheden van de makers van de schoen, maar ook het gebruik van duurzame materialen waarbij onder andere het dierenwelzijn een grote rol speelt. Ook worden er verantwoorde keuzes gemaakt in het verdere maak- en distributieproces van de schoen om de impact op de aarde zo veel mogelijk te verkleinen om (verdere) uitputting van de aarde te voorkomen. Zo wordt er nagedacht over afvalverwerking, hergebruik van afvalresten en het recyclen van gebruikte producten en/of onderdelen daarvan.

We stellen graag aan je voor

Nu we dit onderscheid weten te maken, wil ik je graag kennis laten maken met de nieuwe duurzame/vegan schoenmerken uit onze collectie:
1. Womsh
2. Nat-2
3. Indosole

 

1. Womsh

"Toen mijn dochter aangaf mijn schoenen niet meer te kunnen dragen, omdat ze van leer zijn gemaakt, ben ik begonnen met een vegancollectie van appelschillen".

Womsh is een duurzaam sneakermerk wat staat voor ‘Word of Mouth Shoes’. Het zijn veelal witte sneakers met leuke gekleurde of holografische accenten. Extra kenmerkend aan de schoenen van Womsh is de letter w aan de zijkant van bijna alle sneakers.

 

Waar staat het schoenmerk Womsh voor?

Het merk vindt respect en liefde voor het milieu erg belangrijk. Deze liefde – en bewustwording - willen ze dan ook aanwakkeren bij anderen door middel van hun duurzame sneakers, een schoensoort waar iedereen gek op is. Hoe uit Womsh haar liefde voor het milieu? Door ervoor te zorgen dat het productieproces van de schoenen een minimale impact op het milieu en de samenleving heeft. Zo werken ze samen met LifeGate, een benchmark voor duurzame ontwikkeling in Italië. Samen nemen ze deel aan een project om de CO2-uitstoot te verminderen en te compenseren. Daarnaast zijn de sneakers ook recyclebaar wat onderdeel is van het ‘I Giardini di Betty’ project. Dit project houdt in dat sneakers, na inlevering bij geautoriseerde verkopers, hergebruikt worden voor anti-slip oppervlaktes in speeltuinen.  

De vegan lijn van Womsh

Daarnaast heeft Womsh ook een eigen vegan lijn, wat betekent dat alle sneakers uit deze lijn gemaakt zijn van uitsluitend niet-dierlijke materialen, zoals gerecycled katoen, rubber, maar zelfs ook appels en petflessen (say what?!). Het idee ontstond toen de dochter van de oprichter van Womsh aangaf zijn schoenen niet meer te kunnen dragen, omdat ze van leer gemaakt waren. Hij is toen op zoek gegaan naar niet-dierlijke materialen die zowel eco-vriendelijk zijn als waterproof, maar ook warm houden en tegelijkertijd goed genoeg ademen. Na het proberen van velen materialen werd het voor een groot deel van de vegancollectie appelschillen en de vezels van appels.

Naast al deze goede initiatieven waar Womsh zich mee bezig houdt, zien de sneakers er ook nog eens fashionable uit. Ze laten zien dat fashion en duurzaamheid perfect samen gaan en je daar dus helemaal niet tussen hoeft te kiezen.

Bekijk de hele collectie van Womsh

 

2. Nat-2 

“Onze kracht is dat we uniek zijn in een aardig verzadigde markt zoals die van schoenen. En ook nog eens duurzaam”.

Nat-2 is een Duits schoenmerk met veganistische kwaliteitsschoenen, oftewel sneakers van een hoge kwaliteit niet-dierlijke materialen. De materialen die Sebastian Thies, oprichter van Nat-2, gebruikt voor zijn schoenen zijn vooruitstrevend en een tikkeltje gek. Ga je voor Nat-2-sneakers, dan zijn je schoenen sowieso uniek.

 

Wat voor schoenmerk is Nat-2?

Nat-2 [naet-tu] is een Duits sneakermerk dat in 2007 is opgericht door Sebastian Thies. Echt een gevalletje van ‘de appel valt niet ver van de boom’. Sebastian komt namelijk uit een echte schoenmakersfamilie, waarin het ontwerpen en maken van schoenen op een creatieve manier al sinds 1856 centraal staat. Met deze jarenlange (buitengewone) kennis van schoenen heeft Sebastian in 2007 een futuristische schoenencollectie ontworpen en uitbracht waarmee hij op de markt kwam als een uniek merk. Wat al een hele prestatie op zich is in een verzadigde markt zoals die van schoenen.

Next level vegan

Nat-2 is echt een pionier op het gebied van veganistische schoenen maken op een milieuvriendelijke manier. In 2018 ontving Nat-2 zelfs de Peta-award voor beste Vegan Sneakers. Ze zijn superinnovatief en maken schoenen van nog niet eerder gebruikte natuurlijke materialen, zoals mos, hout en gras. Maar ook koffiebonen, planten, glas, ananasschillen en PET-flessen. Hoe tof! Wat Nat-2 daarnaast helemaal vegan-proof maakt, is dat ze geen dierlijke ingrediënten gebruiken en lijm gebruiken op basis van water in plaats van dierlijke gelatine. En ja, ondanks de misschien wat eigenaardige materialen zijn de schoenen waterdicht, hebben ze een supergoed loopcomfort en zijn ze erg stevig, maar licht van gewicht. Dit wil je toch!

Bekijk alle schoenen van Nat-2

 

3. Indosole 

“Wij maken slippers en sandalen van autobanden om het wereldwijd verbranden van jaarlijks 1,5 biljoen autobanden tegen te gaan.”

Het probleem wat Indosole te lijf gaat

Wist je dat er jaarlijks wereldwijd 1,5 biljoen (!) autobanden worden weggegooid? Deze banden worden verzameld door verschillende fabrieken en vervolgens verbrand. Hierbij komen giftige stoffen vrij, die niet goed zijn voor de mens en het milieu. Het merk Indosole heeft een oplossing gevonden voor dit probleem, namelijk; deze autobanden gebruiken voor het maken van schoenzolen. Op deze manier kan Indosole duurzame sandalen en slippers produceren en er komen minder giftige stoffen vrij.  

 

Wat kenmerkt Indosole?

De missie van het merk is om het meest verantwoordelijke en milieubewuste schoenenbedrijf ter wereld te worden. Dit willen ze bereiken door een goede kwaliteit veganistische schoenen te produceren. Op deze manier hopen ze andere problemen als restafval of overschotten te recyclen. Het hergebruiken van autobanden is daar een goed voorbeeld van.  

Dit zijn de duurzame en/of vegan merken uit onze collectie. Elk met een eigen verhaal, maar als basis dezelfde missie. Alle merken zetten zich in voor een betere wereld en hopen met een duurzame/vegan schoen de eerste stap te zetten en een verschil te maken. Daarnaast laten ze ons zien dat verduurzaming helemaal niet suf is, maar juist hartstikke trendy. Ben jij al fan? 

Bekijk alle sneakers

Lees meer over de damesschoenentrends van lente/zomer 2020

Lees meer over de damesschoenentrends van lente/zomer 2020

Terug naar de inspiratiepagina