Hi Fashionlover

Dames Heren Kinderen
null

Schoenen

null

Kleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

null

Schoenen

null

Kleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

Voor 22:00 besteld, morgen in huis*
Meer dan 250 merken
Gratis verzending* en retour
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Voor 22:00 besteld, morgen in huis*

Morgen een nieuwe outfit of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we leveren de volgende dag al.

Meer dan 250 merken

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Wat doe je met schoenen die je niet meer draagt?

Schoenen weggooien? 4x wat je beter kunt doen.

Een schoen weggooien is zo gedaan en wanneer het paar echt aan het einde van zijn latijn is, is het misschien ook maar beter. Maar in alle andere gevallen is het natuurlijk eeuwig zonde om een knap staaltje vakwerk zo in de rolcontainer te deponeren. Kijk eerst eens naar deze vier stappen voordat je rigoureuzere stappen onderneemt. 

1. Familie en vrienden

Niks is leuker dan iemand anders blij maken met schoenen waar je zelf veel plezier van hebt gehad. Doe eens een rondje in jouw familie- en kennissenkring. Wie weet zit er wel een lucky winner tussen met dezelfde schoenmaat. Wie weet kunnen jullie in de toekomst wel vaker ruilen?

2. Goede doelen en textielcontainers 

Te veel schoenen? Wat een luxe. Helaas zijn er nog steeds heel veel mensen die zich geen schoenen kunnen veroorloven. Jij kunt jouw steentje bijdragen. Namelijk door schoenen (en kleding) te doneren aan goede doelen als Sympany en het Leger des Heils. Of breng ze naar een textielcontainer bij jou in de buurt. Zij zorgen ervoor dat jouw shoes terechtkomen bij de mensen die ze het hardst nodig hebben. Een gouden tip: knoop de schoenen met de veters aan elkaar vast. Los van elkaar raken ze kwijt en kun je er niemand meer mee helpen. 

3. Tweedehandswinkels

Vintage stores zijn allesbehalve oudbollig. Het is de ideale manier om voor jouw schoenen een nieuwe eigenaar te vinden en het is nog helemaal hot ook. Niet alleen omdat je op het gebied van duurzaamheid punten scoort, maar in fashionwereld lijkt de taboe eindelijk verbroken te zijn. Heb je echt een grote hoeveelheid schoenen? Dan kun je ook een stand huren bij kringloopwinkel-evenementen.

4. Online verkopen

Een andere manier om er een zakcentje aan te verdienen is het online verkopen van je schoenen. Dit kan op websites, maar ook via je eigen socialmediakanalen.

Schoenen verkopen via websites

Op websites als Marktplaats, United Wardrobe, Vinted en Ebay kun je gratis via een eigen account jouw schoenen verkopen. Voordeel: je kunt jouw schoenen voor langere tijd aanbieden en er kan op geboden worden. Ook kun je tegen een kleine betaling een prominente plaats op de website krijgen. De sites zijn populair, dus je weet zeker dat veel mensen jouw producten gaan zien. De kans op verkopen is erg groot. 

Schoenen verkopen via social media

Heb je veel volgers op Instagram of Facebook? Grote kans dat jij je producten dan ook gewoon onder jouw volgers kunt verkopen. Plaats foto's van de schoenen op Insta Stories of op je profiel en vraag om te reageren via een private message. Vergeet niet het merk, de verkoopprijs en eventueel de aankoopprijs erbij te vermelden.

Tips om online te verkopen

Schoenen online verkopen is populair. Het lijkt misschien makkelijk, maar er komt nog best wat bij kijken. Met deze tips heb je sowieso een stap voor op je concurrent.

  1. Schoon product: poets de schoenen eerst schoon. Een schone schoen is namelijk veel aantrekkelijker om te kopen.
  2. Duidelijke foto's: fotografeer de schoen duidelijk zichtbaar en scherp. 
  3. Minimaal drie foto's: plaats minimaal drie foto's bij de advertentie om een goed beeld weer te geven. Eén van de zijkant, één van de voorkant en één detailfoto. Een foto van de schoen bij een outfit zou nog een vierde foto kunnen zijn. 
  4. Rustige en lichte achtergrond: je legt dan de focus op het product wat je wilt verkopen, omdat de achtergrond niet afleidt. 
  5. Pakkende titel: wees duidelijk een specifiek, maar anders dan je concurrent om op te vallen. 
  6. Belangrijke informatie vermelden bij beschrijving: noem het merk, de maat en de staat van de schoenen.
  7. Wees eerlijk: zitten er krasjes of oneffenheden op de schoen? Vermeld dat eerlijk bij de beschrijving om teleurstelling of conflicten achteraf te voorkomen.
  8. Verzendkosten vastleggen: bespreek voor de verkoop of verzending af, wie de kosten van de verzending voor zijn rekening neemt.

Zo zie je maar, er zijn nog zoveel stappen die je kunt zetten voordat je schoenen echt weggooit. Schoenen die bij jou in de kast blijven staan, kunnen voor de ander hét perfecte paar zijn. Wil je je schoenen wegdoen omdat je ze te groot hebt gekocht? Bekijk dan eerst onze oplossingen eens, wie weet zit de gouden tip er voor jou wel tussen en kun je zelf alsnog veel plezier aan je schoenen beleven.

Lees: Drie oplossingen voor te groot gekochte schoenen

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je shoppingbag.

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account