Hi Fashionlover

Dames Heren Kinderen
null

Schoenen

null

Kleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

null

Schoenen

null

Kleding

null

Tassen

null

Accessoires

null

Inspiratie

null

Merken

null

Looks

Voor 22:00 besteld, morgen in huis*
Meer dan 250 merken
Gratis verzending* en retour
Achteraf betalen mogelijk
Inklappen
Voor 22:00 besteld, morgen in huis*

Morgen een nieuwe outfit of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we leveren de volgende dag al.

Meer dan 250 merken

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken!

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

Achteraf betalen mogelijk

Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik.

Zo maak én houd je jouw schoenen lenteproof

Zo maak én houd je jouw schoenen lenteproof
Laat je niet verrassen door de Belgische lente.

Daar komt ze dan eindelijk: de zon. Wat hebben we die gemist na de lange, koude en natte winter. Als je aankomend weekend net zo gaat genieten van de zonnenstralen als wij, dan loop je straks waarschijnlijk over van de lentevibes. En zeg nou zelf: de lente vraagt om sneakers en andere knappe stappers zoals loafers en veterschoenen. Maar de Belgische lente is wispelturig: voor je het weet stap je fluitend naar buiten om vervolgens een hagelbui op je hoofd te krijgen. Met onze tips weet jij precies hoe je je nieuwe pareltjes lenteproof maakt én houdt, zodat ze straks in de zomer nog net zo mooi zijn.

BESCHERM JE BEAUTY’S

Gefeliciteerd, je hebt een schitterend nieuw paar schoenen aan je lentegarderobe toegevoegd. Maar hoe ga je ze beschermen tegen de regen die ineens met bakken uit de lucht valt? Simpel: maak ze vlek- en waterbestendig met een spray die als het ware een beschermlaag over je schoenen heen legt.

Bescherm je schoenen met de juiste onderhoudsartikelen


Nano-spray

Een handige helper waar je altijd op kunt vertrouwen is de nano-spray. Deze kun je namelijk op alle leer- en textielsoorten gebruiken, waarna de lenteregen zo van je schoenen drupt. Zijn je nieuwe aanwinsten van suède, textiel of nubuck? Deze stoffen kunnen niet zo goed tegen water, dus zorg dat je schoenen van deze stoffen royaal doordrenkt in nano-spray. Je kunt het insprayen het beste buiten of in een goed geventileerde ruimte doen, zo voorkom je dat je hele woonkamer vergeven is en kunnen je schoenen goed drogen. Dit laatste is erg belangrijk: alleen zo ontstaat een goede beschermlaag.

In onderstaande video legt onze shoe-expert Amber per leer- en textielsoort uit hoe je deze het beste beschermt tegen water en vuil:

Val in herhaling

Herhaal het insprayen van je schoenen maandelijks of na 10 keer dragen. Houd hierbij wel in de gaten dat ze goed droog en schoon zijn voordat je opnieuw gaat sprayen, want anders hechten onderliggende vlekken zich juist aan de stof.

EERSTE HULP BIJ NATTE EN VIEZE SCHOENEN

Ben je toch overvallen door een lentebui of modderplas? No worries, ook daarvoor hebben we handige tips.

Natte schoenen

Als je schoenen nat zijn geregend wil je ze natuurlijk zo snel mogelijk weer droog hebben. Maar zet natte schoenen nóóit bij de kachel of een andere warmtebron. Zo kan de stof krimpen, uitdrogen of barsten. Je wil natuurlijk niet dat je baby’s dit overkomt. Wat is dan de oplossing? Maak proppen van droge kranten en stop deze in je schoenen. Afhankelijk van hoe nat je schoenen zijn vervang je de proppen om het uur. Daarna kun je nog een houten schoenenspanner in je schoen stoppen: deze zorgt er niet alleen voor dat je schoen weer in het juiste model komt, maar neemt ook het laatste vocht op. Win-win dus.


Hoe krijg je je schoenen weer schoon?


Vieze schoenen

Per ongeluk in een plas gestapt of door de modder gebanjerd? Laat modder eerst opdrogen, anders wordt de vlek alleen maar groter. In het geval van leren schoenen of schoenen van textiel borstel je eerst voorzichtig het ergste vuil eraf. Vervolgens gebruik je babydoekjes of een lauwwarm sopje met milde shampoo om de overige vlekken te verwijderen. Als je sneakers van textiel echt heel vies zijn kun je ook een tandenborstel en wat niet-bijtend schoonmaakmiddel gebruiken om ze weer mooi te krijgen. Vlekken verwijderen uit suède en nubuck vereist een andere aanpak omdat dit kwetsbare materialen zijn. Onze Amber legt je haarfijn uit hoe je dit het beste doet:

Nu zijn je schoenen schoon, maar misschien kunnen ze ook nog wel wat extra shine gebruiken. Leren schoenen krijg je weer nice and shiny door ze op te boenen met schoensmeer in de juiste kleur. Schoenen van textiel of nubuck fleur je op door middel van een kleurverzorginsflacon, uiteraard ook in de juiste kleur. Als ze helemaal schoon en opgepimpt zijn rest er nog één ding: weer insprayen natuurlijk. Hierna ben je all good to go.

Met deze tips rock jij met een gerust hart je nieuwe schoenen en treed je fluitend de lente tegemoet. Happy Spring!

Bekijk alle onderhoudsartikelen

 

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je shoppingbag.

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account