Hi Fashionlover

Femme Homme Enfants

Chaussures

Vêtements

Sacs

Accessoires

Collection de mariages

Looks

Marques

Chaussures

Vêtements

Sacs

Accessoires

Looks

Bébé

Chaussures fille

Vêtements pour filles

Chaussures pour garçons

Vêtements pour garçon

Duurzame en vegan schoenen gemakkelijk te vinden

Duurzame en vegan schoenen gemakkelijk te vinden
Kies milieuvriendelijke schoenen met een druk op de knop.

Vraag jij je ook steeds vaker af waar de producten die je koopt van gemaakt zijn of hóe ze gemaakt worden? Dat is niet zo gek in een wereld waar duurzaam en maatschappelijk ondernemen steeds belangrijker wordt. Steeds vaker steken we de hand in eigen boezem. We worden ons bewuster van de keuzes die we maken en de impact ervan op het milieu en onze omgeving. Ook in de schoenenwereld ontstaan er steeds meer duurzame en/of vegan schoenmerken of ontwikkelen bestaande merken duurzamere en vegan modellen. Wij vertellen je graag meer over deze schoenen en hoe je ze gemakkelijk vindt op onze website, in de winkels en onze app. 

Wat zijn vegan schoenen? 

Vegan schoenen zijn geproduceerd zonder dierlijke materialen. Oftewel, geen leer, suède of nubuck, maar wel rubber, appelschillen en karton. Zelfs de lijmsoorten die gebruikt worden en al het andere materiaal waar de schoen mee gemaakt wordt, is geheel diervrij. Vegan schoenen zijn het toppunt van innovatie, vooral omdat er zoiets moois wordt gemaakt van zulke toffe materialen. Wie had ooit gedacht dat je schoenen kon maken van paddenstoelen die net zo comfortabel, stevig en hip zijn als ‘normale’ schoenen? 

 

Wat zijn duurzame schoenen?

Duurzame schoenen worden gemaakt met oog voor het milieu. Logisch, zou je zeggen. Maar het begint al bij de goede arbeidsomstandigheden. En tijdens het maakproces wordt alle mogelijke moeite gedaan om het milieu te sparen. Bijvoorbeeld door milieuvriendelijke materialen te gebruiken en te voorkomen dat er afvalstoffen worden geproduceerd die niet hergebruikt kunnen worden.

 

Je bent al van ons gewend dat er veel te kiezen valt. Hoe filter je op duurzamere of vegan schoenen?

Bewuste keuze in de online fashionstore in vijf stappen

 1. Ga naar Omoda.nl
 2. Kies bovenin je scherm voor ‘categorie’ (dames, heren en kinderen)
 3. Kies links op je scherm het soort artikel dat je zoekt (bijvoorbeeld schoenen, kleding, tassen of accessoires)
 4. Kies vervolgens voor 'filter en sorteer'
 5. Kies voor ‘duurzamer’ of ‘vegan’ (of allebei)
   

Bewuste keuze in de app in vijf stappen

 1. Kies bovenin je scherm voor ‘categorie’ (dames, heren, jongens, meisjes etc)
 2. Kies vervolgens voor ‘verfijn’
 3. Scroll naar rechts en kies voor ‘Bewuste keuze’
 4. Vink ‘duurzamer’ of ‘vegan’ aan (of allebei)
 5. Kies voor ‘toon resultaten’

Happy shopping!

Acht veel gestelde vragen over vegan en/of duurzamere items

 1. Wat is het verschil tussen duurzaam en vegan?
  Vegan producten zijn gemaakt zonder dierlijke materialen maar met vernieuwende materialen zoals appelschillen, mos, plastic flessen, pinatex (ananasschillen), etc. 
  Duurzame producten kunnen wel van leer zijn, maar zijn op een duurzame(re) manier geproduceerd met het oog voor het milieu. Dus zo weinig mogelijk waterverbruik en afvalproductie, geen chemicaliën, maar wel recycling en fairtrade werkomstandigheden.
 2.  Wat is de levensduur van een gemiddelde vegan schoen vergeleken bij een leren sneaker?
  Dat is moeilijk te zeggen. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe intensief de schoen gedragen wordt, in welke weersomstandigheden en hoe de schoen onderhouden wordt.
  Vegan materialen zijn nog volop in ontwikkeling en worden steeds beter, maar het is nu nog niet duidelijk hoe lang de materialen precies mee gaan. In principe geldt de regel dat de levensduur hetzelfde moet zijn als die van een andere leren of lederlook schoen.
 3. Is een vegan schoen wel duurzaam?
  Natuurlijk gaan duurzaam en vegan 9 van de 10 keer samen, maar dat is geen vanzelfsprekendheid.
  Vegan is niet altijd duurzaam.
 4. Waarom zou ik voor een duurzame schoen kiezen?
  Als deze producten jou aanspreken en je wilt tegelijkertijd je eigen footprint bewaken, dan is de keuze snel gemaakt toch?
 5. Zijn duurzame schoenen beter voor het milieu?
  Absoluut. Duurzame schoenen worden geproduceerd met het oog op het milieu en om vervuiling terug te dringen.
 6. Waarom zijn duurzame en vegan schoenen soms duurder dan een gemiddelde schoen?
  De productie van veganistische materialen is duurder en arbeidsintensiever. Om eens een voorbeeld te noemen: het mos in de vegan schoen van Nat-2 wordt met de hand geplukt in de Oostenrijkse bergen. Daarnaast zijn vegan materialen nog in ontwikkeling en kost onderzoek hiernaar ook geld en tijd.
  Ook duurzame schoenen kunnen duurder zijn. Het maakproces kost relatief veel tijd en geld. Zo wordt er visleer (van het vel van de vis) verwerkt in schoenen van Woden en dat proces is zo veelomvattend dat het van invloed is op de prijs. Verder worden arbeiders naar behoren beloond en kost het geld om afval/gebruikte producten te recyclen.
 7. Hoe onderhoud ik schoenen van vegan materiaal?
  In principe hetzelfde als andere schoenen van textiel of lederlook, tenzij anders aangegeven. Voor tips kun je terecht op ons blog over hoe je schoenen behandelt.
 8. Welke vegan of duurzame  merken hebben we in de collectie?
  Dit zijn onze merken: WOMSH, Nat-2, Indosole, Myomy (tassen), EKN footwear, Mireia Playa, Reef, Toms en de duurzame/vegan modellen van Timberland, Woden, Ton&Ton, Dr Martens, LouLou Essentiels (tassen), HVISK (tassen) en Tommy Hilfiger

Méér weten? Duurzame schoenen: wat is hun verhaal? 

Hopelijk hebben we je voldoende kunnen informeren over hoe je gemakkelijk kiest voor duurzamer of vegan. En over de productiewijze en de materialen die gebruikt worden. Kom eens langs in de winkels om het zelf te ervaren. Laat je verrassen door de trendy/fashion uitstraling van vegan schoenen. Medewerkers helpen je graag verder en je kunt ook in de webshop eens filteren op ‘Bewuste keuze’.

Bekijk alle duurzamere schoenen

Bekijk alle vegan schoenen

Oui, ça a marché !

L'article a été ajouté à votre panier. Visualiser le panier

Oui, ça a marché !

Accéder à mon compte