Stylingtips voor schoenen met print en felle kleuren

Stylingtips voor schoenen met print en felle kleuren
Zo combineer je de trends van deze zomer

Prints en kleuren, je kunt er deze zomer niet omheen. Kleding, schoenen en tassen worden ermee bedrukt en met deze tips past het ook perfect bij jouw kledingstijl.

KLEDINGSTIJL 1: BEST BASICS

Bestaat jouw kledingkast uit best basics? Je favoriete outfit uit een effenkleur broek, basic top en witte sneakers? Dan houd jij je kleding graag rustig en neutraal, en staan schoenen met print waarschijnlijk niet direct bovenaan jouw wensenlijst. Zonde, want zo’n eyecatcher van een schoen met print kan juist jouw hele outfit upgraden. Beter nog, ze matchen waarschijnlijk met bijna jouw hele kledingkast, want basic kledingstukken zijn de basis voor vrolijke schoenen.

Combineer deze druktemakers met kleuren die je terugvindt in de schoen. Het liefst niet meer dan twee verschillende kleuren en per kledingstuk één effenkleur. Hierdoor krijg je balans tussen de drukte van de schoen en de rustige kledingstukken, waardoor de outfit neutraliseert in plaats van hysterisch wordt.

KLEDINGSTIJL 2: MORE IS MORE

Hysterisch? Zei iemand daar hysterisch? Wat is daar mis mee? Nou, niks. Zeker niet voor jou wanneer more is more je levensmotto is. Mag het van jou allemaal wel wat spannender? Dan zijn jij en schoenen met print een perfecte match. Lucky you, want dan is onze nieuwe zomercollectie een snoepwinkel voor jou.     

Combineer print met print, met voorkeur voor eenzelfde print. Dus panterpintschoenen met een panterprintjurk en schoenen met bloemenprint met een pantalon vol vrolijke bloemen. Zo voorkom je dat de prints met elkaar vloeken, maar versterk je juist de kracht van de print van je schoenen.

KLEDINGSTIJL 3: CRAZY ABOUT DENIM

Spijkerbroeken, spijkerrokken, spijkerjassen en spijkerblouses in alle soorten en maten. Sla ik zo de spijker op zijn kop als ik het over jouw kledingkast heb? Dan heb je ondertussen al tientallen spijkerbroeken versleten en koop je het liefst drie paar van je favoriet. Één van de voordelen van denim is dat hij alleen maar mooier wordt door hem te dragen en denim is te combineren met welke kleur en stijl dan ook. Geen wonder dat denim perfect samen gaat met schoenen met print. Wist jij dat al?

Combineer print van top tot teen met denim, zoals deze jurk, of met een jeans met spijkerjack én een spijkerblouse. Je kunt ook combineren, door bijvoorbeeld een spijkerbroek met een sweater te dragen of een witte broek met een spijkerjack. Zolang de kleuren waarmee je de denimkledingstukken combineert maar terugkomen in de print van je schoenen.

VAN TOP TOT TEEN IN ÉÉN KLEUR 

Zet je liever de eerste stap richting de zomer met een kleurtje? Dan zijn de trendkleuren geel, rood en blauw een perfecte keus. Van extra fel tot lichtpastel, ga voor de tint die bij jou past. Draag ze bij een outfit in dezelfde kleur als je schoenen. Zo breng je rust in je look en gaat alle aandacht naar dat ene hippe kleurtje.

NET WAT ANDERS MET KLEUR

Print met print combineren is voor de echte liefhebbers. Een andere perfecte match is gekleurde schoenen combineren met een print outfit. Één voorwaarde: de schoenen moeten wel uit een kleur van de outfit bestaan. Neem bijvoorbeeld deze te gekke look in het groen met zwart. Zou je hier normaal gesproken zwarte of witte schoenen bij kiezen? Dan dagen wij jou uit om deze zomer juist voor een metallic schoen te gaan in het groen. Je ziet hoe tof het staat.

Hoe draag jij schoenen met print of in kleuren? Deel het met ons op Facebook en Instagram met #omoda.